Milanović: Uhapsit ćemo i mi 100 Grka pa se mijenjati za Boyse

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je boravio u Gorskom kotaru gdje se obilježava 30 godina Općine Lokve, a tom prilikom između ostalog govorio je i o uhapšenim navijačima Dinama nakon nereda u Grčkoj.

Današnje Milanovićeve izjave mnoge su šokirale, a hrvatski predsjednik imao je jednu nevjerovatnu “ideju”.

“Dinamovi navijači su tamo ratni zarobljenici. Zamijenit ćemo ljude, skupit ćemo i mi sto Grka. Zato što su bacali papiriće tamo? Nisu išli nekog ubiti, to je cijeli niz barijera zdravog razuma koji pokazuje da se radi o političkoj svinjariji”, izjavio je

Trenutno se u zatvorima širom Grčke nalazi oko 100 uhapšenih navijača zagrebačkog kluba, dok istraga i dalje traje.

Milanović i većina hrvatske javnosti nezadovoljni su njihovim navodno neljudskim tretmanom u zatočeništvu.

“Prošla je faza u kojoj su morali pokazati da su pravna država. To nije nezavisno pravosuđe, ono i je za napadati. Da tu dođe sto navijača Crvene zvezde, isto naprave, prvi bih se zalagao da ih se pusti uz zabranu ulaska, ali ne možeš ih držati u kampu.

Podsjetimo, Bad Blue Boysi lišeni su slobode nakon što je u okršajima huligana Dinama i navijača AEK-a ubijen Grk Michalis Katsouris.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79