U Hrvatskoj zaustavili autobus iz BiH, na točku imao 5 od 10 šarafa

U Hrvatskoj zaustavili autobus iz BiH, na točku imao 5 od 10 šarafa


Policija u Hrvatskoj je jučer na autocesti A3 kod Ivanje Reke zaustavila autobus zbog sumnje na tehničku neispravnost.

Policijski službenici Mobilne jedinice saobraćajne policije primijetili su ozbiljne nedostatke na autobusu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. Na zadnjem lijevom točku vozila nedostajalo je čak pet šarafa.

Uz to, istekao je periodični pregled vatrogasnog aparata, čime je dodatno naglašena ozbiljnost tehničkih propusta na vozilu. Vozač autobusa, 63-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, također je prekoračio dozvoljeno vrijeme neprekidnog upravljanja te je zabilježeno da je koristio tuđu karticu vozača umjesto svoje, kršeći propise o radnom vremenu vozača.

Kao rezultat ovih utvrđenih prekršaja, vozaču je izdan prekršajni nalog u visini od 1340 eura, uz dodatnih 66 eura troškova postupka. Pravna osoba, vlasnik autobusa, suočava se s još ozbiljnijim posljedicama – izdan je prekršajni nalog u iznosu od 4750 eura. Osim finansijskih sankcija, autobus je privremeno isključen iz saobraćaja zbog niza tehničkih neispravnosti, kako bi se osigurala sigurnost putnika i drugih učesnika u saobraćaju.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija