Denis Zvidzić poručio studentima: “Volio bih da ostanete”

Denis Zvidzić poručio studentima: “Volio bih da ostanete”


Svečana promocija 4.868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu održana je danas u Bosanskom kulturnom centru, bez publike i uz posebne mjere opreza zbog pandemije koronavirusa.

Na početku svečanosti, intonirana je himna Bosne i Hercegovine te je izvedena i akademska himna.

(FOTO) Održana svečana promocija 4.868 diplomanata i magistranata

Denis Zvizdić, predsjedavajući Parlamenta BiH se u online formatu obratio prisutnima i poručio da studentski dani, bez obzira na neprospavane noći, ostaju najljepši period u životima.

“Pred vama dolazi drugi period života – koji je odgovorniji i vaše odluke će biti značajne za vaše porodice i državu. Volio bih da ostanete u BiH, ali bez obzira gdje bili, ostanite vezani”, rekao je Zvizdić.

Napomenuo je kako je potreban istinski sistem vrijednosti u našoj zemlji – društvo znanja koje mora biti bazirano na dobrom obrazovnom sistemu.

“Bez mladih kao ključnog potencijala, ne možemo razmišljati o daljoj perspektivi i budućnosti. Zato je važno da vaše znanje i vještine ugradite u buduće kompanije u kojima budete djelovali. Bosna ima sjajnu budućnost – budite sigurni da ćemo prevladati sve probleme koje imamo. BiH će nadvladati one koji rade protiv njenog razvoja”, poručio je Zvizdić na svečanosti.

Edin Forto poručio studentima: “Putujte, ali se i vratite”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija