Edin Forto poručio studentima: “Putujte, ali se i vratite”

Edin Forto poručio studentima: “Putujte, ali se i vratite”


Svečana promocija 4.868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu održana je danas u Bosanskom kulturnom centru, bez publike i uz posebne mjere opreza zbog pandemije koronavirusa.

Na početku svečanosti, intonirana je himna Bosne i Hercegovine te je izvedena i akademska himna.

(FOTO) Održana svečana promocija 4.868 diplomanata i magistranata

Forto: Putujte, ali se i vratite

Zatim se, također u online formatu, prisutnima obratio Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo koji je poručio da bh. društvo zaostaje u obrazovanju za ostalima.

“Tek oko 10 posto ljudi ima visoku stručnu spremu i vi po tome, dio ste malog kluba koji treba povesti zemlju naprijed. Naša stvarnost jeste da se na brdima oko Sarajeva štampaju te vaše diplome. Znamo kako neki od univerziteta rade. Htio bih vam čestitati što niste odabrali taj put, što ste na teži način odabrali put do znanja”, naveo je Forto.

Zatim je savjetovao studentima da putuju, ali i da se vrate.

“Pozvao bih da putujete i da se vratite sa znanjem, a kada se vratite – vidjet ćete razliku između društava – odsustvo korupcije, čisti parkovi, redovan javni prijevoz, normalni radni uslovi… Mi puno od toga nemamo, ali vaš zadatak je da se izborite za ovo. Ono što svake godine se desi – diplomanti su najbolje što ima BiH i zato trebate preuzeti dogovornost i povesti nas naprijed”, poručio je Forto.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija