Desilo se čudo: Banjalučanka pobijedila smrt sa bebom u stomaku, doktori su im davali minimalne šanse

 

Na današnji dan prije tri godine Ana Matrona u maminom stomaku, a danas u maminim rukama. Hvala Svetom Stefanu, Vasiliju Velikom, svim svecima, Bogu, doktorima, kao i svim ljudima koju su bili uz nas u najvećoj i najvažnijoj borbi.

Napisala je ispod objave na svojim društvenim mrežama Banjalučanka Dragana Pajić, majka heroj.

Svim ljudima poželjela je zdravlje, a ona i njena jedinica svojim pratiocima su poslale ljubav.

Naime, za Draganu je čula cijela BiH, ali i region nimalo lijepim povodom, nažalost, ali na kraju, na svu sreću “hepi endom”. Ova, danas, prije svega zahvalna majka u šestom mjesecu trudnoće doživjela je pucanje aneurizme na mozgu (arterio venska malformacija mozga). Iz Banja luke je hitno prebačena za Beograd i operisana. Doktori su njoj i njenom djetetu davali svega dva odsto šanse da će preživjeti, ali njih dvije su pokazale da su čuda moguća, da Bog ima “glavnu riječ”, a ne doktori.

Pobijedile su obje i preživjele.

Danas, tri godine kasnije, Dragana sa knedlom u grlu priča o tim, za nju i njenu porodicu, preteškim danima, ali ipak, srećna je i zahvalna što je njena Matrona u njenim rukama.

  • Težak period je iza nas. Ne mislim samo na dane kada sam se razboljela i kada sam operisana. Svo vrijeme, od tada do danas, bilo je teško i izazovno. Moj oporavak i dan danas traje. Još ne mogu samostalno da brinem o sebi i svom djetetu, ali se trudim i svaki dan je sve bolje. Ne mogu promijeniti prošlost, ali mogu učiniti sve što je u mojoj moći da nam budućnost bude bolja. Prije svega, zbog svog djeteta – govori Dragana.

Ona se prisjetila da ni nakon operacije i buđenja iz kome, ljekari njenoj porodici nisu davali obećavajuće prognoze. Ni za Draganu ni za bebu u njenom stomaku.

  • Ipak, desilo se čudo. Obje smo preživjele. Ja i dalje imam zdravstvenih problema. Jedno stopalo mi je otkazalo, ruku ne mogu da koristim kako želim, vid mi je oštećen, uzimam jaku terapiju, radim vježbe… Dug je spisak, ali ono što je najbitnije u cijeloj ovoj priči jeste to da je moja Matrona dobro. Za njeno zdravlje se molim i sve što radim radim sa njom u mislima i srcu. Ona je moj život, moja zvijezda vodilja – drhtavim glasom priča Dragana.

Svoju djevojčicu na svijet je donijela 8. aprila 2020. godine. Taj dan je i njoj rođendan, tako da će ove godine mama i kćerka zajedno proslaviti divan dan.

  • Slaviću dan kada je moja Matrona rođena duplo više i duplo jače. Teško je opisati kakav je osjećaj znati kakvom mukom i pod kojim uslovima je tvoje dijete došlo na svijet. Ne dao Bog nikome da doživi ništa slično – priča Dragana, koja je zahvalna ljekarima u Beogradu i Banjaluci koji su pomogli njoj i njenom djetetu.

Porodica joj je velika podrška i od njih ima bezuslovnu pomoć. Suprug, njena majka, braća, snahe… Svi su uz nju i Matronu, a to ovoj majci zaista mnogo znači, piše BL portal.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79