Detalji drame u Zagrebu: Pljačkaš ranio radnika “Čistoče” pa pucao i na policiju

Zagrebački policajci uhapsili muškarca koji je večera na Barutanskom jarku u Zagrebu iz vatrenog oružja ranio Josip S. (34), radnika „Čistoće“.

Kako pišu hrvatski mediji, sve je započelo oko 18:40 sati kada su dvojica radnika „Čistoće“ uočili kradljivca kako pokušava provaliti u parkirani Land Rover minhenskih registarskih oznaka.

Pokušali su ga u tome zaustaviti, ali je provalnik iz vatrenog oružja zapucao na jednog od njih. Tom prilikom ranjen je Josip S., a napadač je pobjegao.

Pljačkaš je uspio doći do Ulice Rebar u kojoj ga je nokautirao vlasnik jedne porodične kuće u svom dvorištu u koje se pokušao sakriti. Tokom dramatične potjere policija je upotrijebila vatreno oružje, a i provalnik im je u jednom trenutku uzvratio paljbu.

Uhapšeni razbojnik je, prema nepotvrđenim informacijama, nedavno izašao s odsluženja zatvorske kazne.

Ranjeni Josip S. primljen je na Odjel intenzivne njege KBC-a Zagreb na Rebru. Ima prostrijelnu ranu iznad bradavice. Navodno je ranjen iz oružja manjeg kalibra i nije životno ugrožen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79