Detalji hapšenja Dijane Hrkalović: “Izašla je iz stana…”

Detalji hapšenja Dijane Hrkalović: “Izašla je iz stana…”


Bivša državna sekretarica MUP-a Srbije Dijana Hrkalović sinoć je vraćena u pritvor, nakon 14 dana koje je provela na slobodi, kada je uhapšena ispred zgrade u kojoj živi i to u trenutku kada se iz kupovine vraćala u stan.

Podsjetimo, Dijana Hrkalović se optužnicom tereti da je je počinila dva krivična djela Trgovina uticajem, kada je, kako je navedeno, naredila da se ne dostave na vrijeme izvještaji o otvaranju telefona koji su pronađeni nakon ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, koje se dogodilo 30. januara 2017. godine u centru Beograda, i drugi put, kada je naredila nezakonito saslušanje Darka Eleza i stavila ga na mjere.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije tražilo da joj se za navedena djela izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Zbog sumnje da je počinila djela za koja se tereti, Hrkalović je uhapšena 15. oktobra ove godine i u pritvoru je provela nešto manje od dva mjeseca.

Odluku o ukidanju pritvora donijelo je krivično vanpretresno veće Specijalnog suda 10. decembra, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Na takvu odluku žalbu je podnio tužilac za organizovani kriminal zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke, a usvojio ju je Apelacionu sud Srbije pa je optužena sinoć ponovo privedena.

Sinoćno hapšenje izvedeno je u njenoj ulici, praktično ispred ulaza zgrade u kojoj živi na Voždovcu.

“Izašla je iz stana da nešto obavi u okolini zgrade, a policajci su joj tada došli na vrata. Kako je tamo nisu našli, sačekali su da se vrati”, navodi izvor “Blica” i dodaje da se hapšenje dogodilo oko 22 sata.

Kako kaže, privođenje je prošlo bez velike pompe.

“Samo joj je prišao čovjek i rekao da imaju nalog za privođenje, pokazao joj je papir i otišli su sa njom do stana, uzela je stvari i odvezli su je u pritvorsku jedinicu Centralnog zatvora”, kaže izvor i dodaje da se ona posljednjih dana uglavnom držala kuće.

Da je hapšenje izvedeno bez velike galame potvrdile su u razgovoru za “Blic” njene komšije, objasnivši da niko od njih nje čuo da se išta dešava.

“Kada su je prvi put hapsili znali smo, bilo je toliko policije ispred zgrade. Zapravo, i tad je samo hapšenje prošlo bez neke pretjerane galame, ali je bilo mnogo policije kad su došli na pretres, svi smo vidjeli da se nešto dešava”, rekao je sagovornik “Blica”.

Prema riječima ovog komšije, što su potvrdili i drugi, Dijana po uzlasku uz pritvora nije mnogo viđana u kraju u kome živi, kao što to nije bio slučaj ni prije privođenja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija