Detalji hapšenja u KPZ Sarajevo: Uhapšeni roditelji Dine Kofrca, pokušali u zatvor unijeti kokain

Roditelji Dine Kofrca koji je nedavno pritvoren zbog pokušaja ubistva muškarca u Azićima, danas su privedeni u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, zbog sumnje da su pokušali unijeti paketić bijele materije koja asocira na drogu kokain.

Hapšenje u KPZ Sarajevo: Rodbina pritvorenika pokušala unijeti drogu u zatvor

Dinini roditelji su po odobrenju Suda u zatvor pokušali unijeti paket u kojem je prilikom kontrole pronađen paketić koji je bio skriven u jednoj majici. Roditelji su predati pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, piše Avaz.

Pokušaj unošenja nedozvoljene supstance spriječen je zahvaljujući službenom psu i opremi koju posjeduje KPZ Sarajevo.

Radi se o najsavremenijoj opremi, odnosno uređajima koji detektuju toplinu supstance koja asocira na opojnu drogu.

Dino Kofrc, nekadašnji golman F. K. Olimpik s Otoke, uhapšen je u februaru ove godine nakon pokušaja ubistva Galiba Čakara kojeg su građani u ulici Azići pronašli bez svijesti i teško pretučenog. Kasnije je Kofrc priznao da je metalnom šipkom pretukao Čakara, ubacio ga u gepek i izbacio u Azićima na Ilidži.

Kofrc je hapšen i u aprilu prošle godine, nakon što je u Švrakinom Selu iz pištolja ranio Amira Hodžića, koji je tada lakše povrijeđen i odbio je hospitalizaciju.

Kofrc je tada priznao da je on pucao i povrijedio Hodžića, a nakon krim-obrade je po nalogu tužioca pušten da se brani sa slobode.

  Banjaluka: Turistička organizacija se oglasila nakon pojave porno snimka na reklamnom panou

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79