Detalji likvidacije policajca MUP-a: “Nikola pucao mu je u prsa pa mu zakovao pištolj”

 

Nakon što je pucao u policijskog inspektora Nenada Markovića (38) osumnjičeni Nikola Kokanović (23) pokušao je da puca i ka suspendovanom inspektoru Daliboru Bošnjakoviću, ali mu se tom prilikom zakovao pištolj!

To pokazuju prvi rezultati istrage koju sprovode Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i PU Bijeljina. Motiv Markovićevog ubistva zasada nije jasan i to je predmet dalje istrage.

Izvor blizak istrazi otkriva za ATV da je ubijeni Marković juče bio dežurni. Radio je drugu smjenu i prije zločina je zajedno sa kolegom bio na jednom uviđaju u Bijeljini. S druge strane Kokanović je ranije tog dana iz Brčkog došao u Bijeljinu jer je, kako saznajemo, suprugu dovezao da se porodi u Bolnici ”Sveti Vračevi” – piše ATV

Ovo je likvidirani inspektor Nenad Marković: Kolege se opraštaju od njega

”Marković je po završetku posla otišao na piće u ”Džil” i tu ga je dovezao kolega. Sjedio je za šankom nekih pola sata. U međuvremenu, u noćni klub je ušao Kokanović sa društvom. Nisu se tu dugo zadržali. U klubu su bili svega pet minuta i za to vrijeme Kokanović i Marković nisu imali nikakav sukob, ni verbalni ni fizički”, kaže izvor iz policije.

On pojašnjava da su Kokanović i društvo ubrzo krenuli ka izlazu iz kluba, a Marković je krenuo za njima. Zašto je to učinio, nije jasno ni istražiocima, koji još pokušavaju da utvrde šta je pozadina svega.

”U trenutku dok je Marković na vrata izlazio iz kluba, Kokanović je zapucao ka njemu. Pucao mu je u prsa i Marković je zadobio ustrelnu i prostrelnu ranu grudnog koša, od kojih je preminuo”, kaže izvor blizak istrazi.

On dodaje da se tu zatekao i Dalibor Bošnjaković, nekadašnji inspektor PU Bijeljina, koji je navodno radio kao obezbjeđenje u klubu. Inače, Bošnjaković je suspendovan iz policije nakon što je protiv njega pokrenuta istraga i podignuta optužnica zbog primanja mita u iznosu od 10.000 KM.

”Kokanović je cijev usmjerio ka njemu, ali mu se zakovao pištolj, čime je vjerovatno izbjegnuta još veća tragedija. Nakon toga Kokanović se dao u bjekstvo. Naknadno je uhapšen i to na lokaciji na kojoj se skrivao u Bijeljini”, kaže izvor blizak istrazi, navodeći da je Kokanović odbacio pištolj iz kojeg je pucao, a koji je tokom istrage pronađen.

OJT Bijeljina saopštilo je da je Kokanović osumnjičen za teško ubisto iz stava 5. (ko drugog liši života i pri tom umišljajno dovede u opasnost život još nekog lica). Za pomaganje u teškom ubistvu osumnjičeni su D.S., B.S. i D.Š. Svi su uhapšeni i sprovedeni na dalju kriminalističku obradu.

Inače, Kokanović je sin narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića iz Brčkog. I ranije je dolazio u sukob sa zakonom, a iza sebe već ima dvije presude. Nepravosnažno je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog podstrekavanja drugih na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom, dok je zbog nanošenja teških tjelesnih povreda nepravosnažno osuđen na sedam mjeseci zatvora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

 

Bonus video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79