Detalji napada na SDA članove u Zenici: Emina bježala livadama, čekićem im polupali SDA kombi

Nemili događaji na predizbornom skupu u Lašvi kod Zenice, je vijest koja je obilježila nedeljnu večer. Doznajemo da je povrijeđena jedna osoba, a policijsku službenici oduzeli su i vatreno oružje.

Pričinjena je i veća materijalna šteta na vozilu kojim su došli SDA članovi na predizborni skup.

 

Napad na predizbornom skupu SDA, čekićem im polupali kombi, ima i povrijeđenih

 

 

“Sukob je bio između pristalice SDA koji je dočekao SDA na skupu u Lašvi i jednog stanovnika Lašve. Nakon verbalnog, uslijedio je i fizički napad, navodno je najveću dramu napravila vijećnica u gradskom vijeću Zenice, Emina Tufekčić (SDA) koja je bježala i tražila da se navedeno zabilježi i objavi.” – izjavio je svjedok nemilog događaja za portal Crna-Hronika.

Očevidac događaja u Lašvi je rekao još i to kako su pojedini kandidati SDA bježali obližnjim livadama, a što je večeras na skupu izjavio i gradonačelnik Fuad Kasumović.

– Neće ih ljudi više. Prepelica (Emina Tufekčić, op.a.) bježala livadama – rekao je o ovom incidentu između ostalog Kasumović.

Zanimljivo u MUP-u ZDK nemaju informacija o ovom incidentu, iako očevidac ovog nemilog događaja tvrdi da je na licu mjesta intervenisala zenička policija piše 072info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79