Detalji nesreće: Mostarac BMW-om X5 velikom brzinom ušao u krivinu i izgubio kontrolu

Crni vikend u Osijeku obilježila je teška saobraćajna nesreća koja se dogodila nešto iza ponoći u nedjelju u kojoj je poginuo vozač automobila BMW X5, dok su četvorica njegovih suputnika u automobilu dobili iznimno teške povrede i liječnici KBC Osijek se još uvijek bore za njihove živote.

Vozač se kretao velikom brzinom iz smjera Donjeg grada, gdje svi onih žive, i vozio je prema centru. U dijelu kod osječke Tvrđe, u Ulici Cara Hadrijana kod parkirališta za tramvaje, na izlasku iz zavoja izgubio je kontrolu nad BMW-om, udario u metalni rasvjetni stup, potom u drvo koje je doslovce smrskalo automobil do pola.

(FOTO) Hercegovac poginuo u smrskanom BMW-u: Četiri osobe se bore za život

Policija je dobila dojavu o nesreći u 00.51 sati i do njihovog dolaska vozač je već bio mrtav, dok su preostalu četvorku iz vozila izvlačili vatrogasci koji su morali razrezati vrata kako bi izvadili unesrećene.

U automobilu su kao putnici bili Z.B. (47), D.P. (43), G.S. (40) i A.B. (31), svi iz Osijeka, dok je vozač D.Š. (46) državljanin BiH, rodom iz Mostara no, u Osijeku živi posljednjih godina jer se tu zaposlio.

Policija tokom cijelog dana nije željela izvjestiti javnost ni o jednom detalju o stradalima. Nisu htjeli reći ništa od vozaču za kojega stanovnici ulice u kojoj je živio kažu da je tu odnedavno i da ga pamte po crvenom BMW-u kojime je uvijek ‘divljao’ po Donjem gradu. Volio je brzu vožnju.

“Dvojica od njih bili su u oko 23 sata ispred kafića u Donjem gradu. Jedan je došao motorom kojega je stalno ‘nabrijavao’. Bili su glasni i pijani, ‘palili’ su gume na parkingu i zaprijetili smo im da ćemo zvati policiju jer su probudili pola zgrade. Obojica su zatim otišli”, kažu stanari zgrade na Zelenom polju.

No, dvojac je otišao u drugi kafić u susjedstvu gdje su sreli ostatak ekipe koja je bila jednako ‘dobro’ raspoložena. I tamo su bili preglasni, htjeli su motorom ući u kafić, nastala je gužva, neko je zvao policiju pa se četvorka Osječana ugurala u BMW Mostarca prije nego je policija stigla. Navodno su krenuli u narodnjački kafić u centru.

Samo pet kilometara dalje izletjeli su s ceste, u dijelu grada koji je tokom godina već odnio puno života. Naime, samo 50-tak metara dalje od mjesta na kojemu se dogodila ova nesreća, u januaru 2020. godine, u posve identičnoj nesreći koja se dogodila također tokom noćnog izlaska, poginulo je troje mladih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

I tada je zbog prevelike brzine s ceste izletio automobil BMW koji se zabio u drvo. Četvoro mladih bilo je u posve zgužvanom automobilu. Samo je jedna djevojka jedva preživjela strahoviti udarac u drvo. I toj nesreći kumovali su brzina, alkohol i kliska cesta.

U ovoj nesreći četvorica muškaraca zadobili su vrlo teške povrede. Iako u osječkoj bolnici ne žele davati nikakve izjave, od prijatelja unesrećenih doznaje se kako je najteže povrijeđen D.P. jer ima teške povrede glave i stavljen je u induciranu komu.

Ostala trojica također su zadobili brojne povrede pa su odmah po prijemu u bolnicu podvrgnuti operativnim zahvatima. Njihovo je zdravstveno stanje još uvijek neizvjesno.

Uviđaj je na mjestu događaja trajao do ranih jutarnjih sati i obavila ga je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u suradnji s djelatnicima policije, piše portal 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79