Detalji policijske akcije: U Sarajevu privedeni Amela Sejfovića, i Ajlin Ahmić, u Neumu Elvis Keljmendi

 

U sarajevskom naselju Ilidža pripadnici policije su proveli aktivnosti gdje je, kako se na snimku vidi, uhapšene tri osobe. Policijske aktivnosti su i dalje u toku.

Kako je za portal “Avaza” potvrđeno, u Neumu je u saradnji sa kolegama MUP-a HNK u okviru ove akcije uhapšen Elvis Keljmendi. Na Ilidži su, kako nam je potvrđeno, uhapšeni Anel Sejfović, brat Amela Sejfovića, i Ajlin Ahmić, dok nije poznato ime treće osobe koja je na Ilidži lišena slobode.

Lišeni su E. K. (1978.), S. T. (1971.), H. B. (2000.), A. S. (1987.), A. A. (1984.), A. P. (1984.) i A. K. (1984.).

Za sada je u okviru ove akcije, kako saznajemo, ukupno uhapšeno sedam osoba.

Kako saznaje “Avaz”, Keljmendi je u Neumu uhapšen u pratnji dvije osobe. Osumnjičen je za više krivičnih djela, među kojima je podmetanje eksploziva, kao i promet droge i oružja. Uhapšen je po nalogu Tužilaštva BiH.

Objavljemo snimak hapšenja s lica mjesta. Pogledajte kako je to izgledalo.

Povodom ovog slučaja oglasili su se iz Uprave policije MUP-a KS.

Kako stoji u saopćenju, u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, provode akciju kodnog naziva “REZ” koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo. Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK/Ž. – poručili su iz MUP-a

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79