Detalji porodične drame na Kovačićima: “Ona nema nikakve imovine, vikendicu joj je dao Arap a od novca ima dječiji doplatak”

Jučer oko 13:30 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode muškarca A.A. (33), a u 15,30 sati djevojku E.I. (26), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje.

Osumnjičeni su u nedjelju na Kovačićima, zajedno sa D.B., S.I. i S.I. iz Sarajeva, koje su ispitane u svojstvu osumnjičenih i po nalogu tužioca otpuštene iz službenih prostorija, izvršili navedeno krivično djelo na štetu A.S. iz Sarajeva.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 33-godišnjak i 26-godišnjakinja su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Kao što smo već pisali, riječ je o porodičnom problemu unutar jedne porodice romske pripadnosti.

Naime, njih 5 je tuklo ženu jer su je htjeli natjerati da se uda za brata svog pokojnog muža, odnosno djevera.

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Rešidović Edijana koja je izgubila svog brata 12.10.2023. godine, a cijelu dramu, prema njenim riječima, napravila je njegova žena.

“Želim se oglasiti vezano za ovaj slučaj što je napadnuta žena od porodice pokojnog muža. Ja sam sestra njenog pokojnog muža i to najstarija, to što je izjavila za imovinu, ona nema nikakvu imovinu. Njoj je neki Arap dao vikendicu na čuvanje a što se tiče novca ima samo dječiji doplatak i nikakvog drugog novca ona nema.

To što je izjavila da je mi želimo udati za djevera je smiješno. Jedan djever je oženjen ima 3 djece a drugi djever ima 14 godina. Ja sam nju voljela kao svoje dijete, štitila i pomagala joj u svemu, uvijek sam bila uz nju i njenu djecu dok nisam vidjela da se drogira i da djecu šalje da prose i dok se djeca nisu počela žaliti da ih ostavlja po čitavu noć same u kući a da se ona ujutro te vraća kući.

Onda je moj tata uzeo dvije djevojčice, jedna ima 2 godine, a druga 5 godina, a malog nije mogao uzeti zbog škole. Ona je njega ostavila samog i udala se za čovjeka koji ima ženu i dijete. Mi smo nju tražili zbog zdravstvenog osiguranja zato što joj je dijete bilo bolesno ona nije htjela da se javi. Moj tata je sve preglede i lijekove morao da plati a ona pare od djece koje prima je trošila na čudne stvari”, poručila je Rešidović Edijana.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79