(VIDEO) Umjesto da ode iz BiH, Anel napravio farmu koza

(VIDEO) Umjesto da ode iz BiH, Anel napravio farmu koza


Mladi u BiH i dalje se suočavaju s mnogim izazovima. Prema istraživanjima, zapošljavanje i obrazovanje ostaju glavni prioriteti za poboljšanje. Mladi traže bolje prilike za praksu i mentorstvo kako bi se bolje pripremili za tržište rada.

Također, stambeno pitanje je ključno, s više od 60% mladih koji žive s roditeljima zbog nedostatka mogućnosti za samostalan život.

Večina njih odlazi a rijetko ko se odlučuje za korak koji je napravio Anel Mujkanović. Umjesto odlaska otvorio je svoju farmu koza.

Iz čiste ljubavi nastao je projekat koji nam je privukao pažnju, a koji i po onome što domaćin Anel Mujkanović zvani Džo obećava, ali i po onome što vidimo, postaje jedna prava mala priča vrijedna svake pažnje.

Od želje za uzgojem kvalitetnih koza sa pedigreom do nevjerovatno ukusnog sira koji ruši lokalne predrasude o KOZIJEM SIRU koji se “čuje” ili neugodno miriše, Anel je počeo praviti pravu farmu koju od srca zove Farma tišine, a koliko je u svemu tome uspio svjedoči i ova priča koju donosi televizija Tatabrada.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija