Foto: N1
Detalji sa zatvorene sjednice SNSD u Doboju: Dodik optimističan i očekuje podršku SNS-a

Detalji sa zatvorene sjednice SNSD u Doboju: Dodik optimističan i očekuje podršku SNS-a


Na zatvorenoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Doboju, lider stranke Milorad Dodik istakao je spremnost za nadolazeće lokalne izbore. Iako je sjednica bila zatvorena za medije, pojedini detalji su ipak procurili.

Ponosno je istakao stabilnost Republike Srpske, uz povećanje prosječne plate i stabilan budžet. Iako nisu govorili o BiH, Dodik je dodao da će stranka prilagoditi kampanju rigoroznim pravilima CIK-a.

Dodik je prokomentarisao i posjetu Christiana Schmidta Banjoj Luci, kazavši da ga “policija juri” te istakao kako Schmidt nije ušao ni u jednu instituciju. Na kraju je dodao: “Banja Luka je slobodan grad, ali Schmidt tu nema šta tražiti.”

Dodik je održao motivacioni govor, naglašavajući izazove s kojima se suočava Republika Srpska, ali i važnost povezivanja sa građanima: “Idite među ljude. Ako ne čujete ljude, nećete čuti ni sebe.”

U opuštenijem trenutku, Dodik se šaljivo obratio Zoranu Stevanoviću riječima:

“Kako ono tebe zovu ‘Debeli’, niko ti ne zna prezime, ‘Debeli’.”

Dodik je pohvalio rad mnogih članova stranke, uključujući Obrena Petrovića, Darka Tomaša i Miroslava Bojića, gradonačelnika Laktaša.

Također je istakao ekonomski rast Republike Srpske, navodeći povećanje BDP-a od 2,2%.

Govoreći o podršci iz Srbije, Dodik je rekao da će SNSD dobiti podršku od SNS-a i mađarskog Fidesa, uz poziv članovima da mu jave ako neko priča suprotno.

“Javno da kažem da ćemo biti podržani od SNS Srbije, ako ko vidi da neko hoda i drugačije govori, da mi javi, imaćemo podršku od Fidesa Orbana…”

Sjednica je završena najavom da će sljedeći sastanak Glavnog odbora trajati dva dana i biti održan nakon lokalnih izbora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija