Detalji tragedije kod Gradačca: Vozač autobusa udario migranta

U jutarnjim satima današnjeg dana dogodila se teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M1.8 u kojoj je nažalost jedna osoba izgubila život.

Ovu informaciju potvrdila je Adnana Šprečić portparol MUP-a TK za portal Crna-Hronika.

Dana 23.05.2024.godine, oko 04,55 sati, na magistralnom putu M1.8 Tuzla – Orašje, u mjestu Donji Hrgovi, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus i pješak, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Na mjestu događaja uviđaj su izvršili ekipa OKP PU Gradačac i dežurni tužilac KTTK-a koji je rukovodio uviđajem. Smrt pješaka konstatovao je ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Gradačac.

Saobraćaj na navedenoj lokaciji bio je u potpunosti obustavljen i odvijao se alternativno, do okončanja uviđaja, koji je završen oko 08,15 sati, kada je navedena dionica puta puštena u promet.

U toku su istražne radnje na identifikaciji stradalog, a pretpostavlja se, da se radi o migrantu. – izjavila je Adnana Sprečić za portal Crna-Hronika.

Pogledajte fotografije sa mjesta nesreće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79