Požar na Hvaru: Velik broj vatrogasaca i kanadera na terenu

Kasno poslijepodne buknuo je požar na Hvaru, gdje su planuli trava i nisko rastinje na brdovitom području. Na teren je izašao velik broj vatrogasaca, a na lokaciju su poslani i kanaderi. Vatra još nije pod nadzorom, no kuće nisu ugrožene, a požar bi uskoro trebao biti ugašen.

“Požar je još aktivan, na terenu je 50 vatrogasaca s osam vozila. Rade i zračne snage s dva kanadera, do noći će to biti dobro. Malo ima vjetra, ali riješit ćemo to. Iako, uvijek se može nešto nepredviđeno dogoditi, ali ne bi trebalo. Ništa zasad nije ugroženo, vidjet ćemo kako će stvari ići. Međutim čim su vatrogasci na terenu, možemo biti mirni”, izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne pstanice Ivan Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Vatrogasci kažu da će opožarena površina biti veća jer je osam hektara izgorjelo samo od 7:10 do 10 sati kada su ga lokalizirali.

Požar se ponovno aktivirao oko 17:14 sati, pa su na požarište upućena dva kanadera. Tokom posljednjeg sata pridružio im se još jedan kanader koji pomaže u suzbijanju vatre, pogotovo jer je popodne na širem području Splitsko-dalmatinske županije zapuhala bura.

U gašenju sudjeluju svi gasitelji s otoka, njih šezdesetak s deset vozila, doznaje se u DVD-u Hvar. Riječ je o prvom ovosezonskom većem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Požar koji je planuo u Dubrovniku, ispod Jadranske magistrale, brzo je lokaliziran nakon što se vatra munjevitom brzinom proširila prema cesti prema Bosanci. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izjavio je u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Danijelom Demarin Hasnović da su, uz sve vatrogasne snage i DVD-ove s područja Dubrovnika, na požarište pozvana i dva kanadera.

“Vidjeli smo da se jako brzo proširio na padine ispod naselja Bosanka, a već u 16:25 smo ga lokalizirali. Došlo je blizu kuća, ali niti jedna nije ugrožena. Bilo je malo panike, ali su se dolaskom vatrogasaca ljudi smirili”, rekao je Simović.

Buktinju gase vatrogasci iz Dubrovnika i Župe dubrovačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba, a pristižu i sa šireg područja. “Sad ćemo smanjiti broj ljudi, kako je požar okružen, pa će se dežurati cijelu noć”, dodao je Simović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79