Detalji tragedije u kojoj je stradao 16-godišnji Hasan: “Nesreća se desila prilikom čišćenja lovačke puške”

Hasan Ahmetašević iz Cazina, šesnaestogodišnjak je tragični preminuo. Kako tvrde njegovi prijatelji desio se nesretni slučaj. Hasan nije digao ruku na sebe, već se dogodila nesreća prilikom rukovanja vatrenim oružjem.

“Hasan nije izvršio suicid. Čistio je lovačku pušku, bio je sam i jednostavno metak je opalio. Želim da se to javno zna, on nije digao ruku na sebe” – izjavila je Hasanova prijateljica.

Nakon što je policijska istraga odgodila dženazu namaz koja je bila planirana za danas, posljednji ispraćaj šesnaestgodišnjaka je planirana sutra 14.3.2023. godine s početkom u 13h na mezarlucima u Šarićima.

Za Hasanove prijatelje iz  JU “I srednje škole” Cazin bit će organizovan prevoz kako bi se posljednji put oprostili od svog druga.

Svi detalji o ovom slučaju bit će naknadno objavljeni uz zvanične informacije sa policijskim izvještajem.

Njegovi prijatelji i poznanici se na društvenim mrežama opraštaju od mladog Hasana tužnim porukama.

Dusa nasa djete drago….nemamo riječi samo bol bol i tuga…Da ti Dragi Allah podari ljepi Dzennet

Dragi moj komšija neka ti je vječni rahmet a porodici sabur…

Iza nastradalog mladića ostao je otac Edin, majka Almira, sestre Edina, Aldijana i Azra te ostala mnobogojna rodbina i prijatelji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79