Foto: FENA
Devetnaest požara u Hercegovini: Vatrogasci se suočavaju s velikim problemima

Devetnaest požara u Hercegovini: Vatrogasci se suočavaju s velikim problemima


U protekla 24 sata, područje Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) bilo je pogođeno sa čak 19 požara, prema izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite.

Pored požara, vatrogasci su imali i nekoliko tehničkih intervencija, što ukazuje na intenzivne napore u održavanju sigurnosti u ovim područjima.

Na području Mostara, vatrogasci su intervenirali četiri puta. Prva intervencija bila je u Vrapčićima, gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a zatim i gume te otpad. Drugi požar izbio je na automobilu na Putu za Aluminij, dok je treći zahvatio uređaj za klimatizaciju na Šehovini.

Grad Čapljina također je bio pogođen požarima, s vatrogascima koji su imali šest intervencija. U Višićima je gorjela trava i nisko rastinje, dok su u Tasovčićima tri puta gasili slične požare. U Strugama su se suočili s vatrom koja je zahvatila ugalj i daske u vagonu na lokalnoj željeznici.

U općini Čitluk vatrogasci su gasili požare u Vidovićima i Dobrom Selu, dok su u Konjicu imali intervenciju na gašenju borove šume kod Boračkog jezera, na dvije lokacije – Vidikovac i ulaz u jezero.

Zapadnohercegovački kanton nije bio izuzet od ovih nesreća. U Širokom Brijegu, u mjestu Knešpolje, gorjela je trava i nisko rastinje na površini od oko 3.000 kvadratnih metara. U Ljubuškom su zabilježene tri intervencije, s najvećim požarom u mjestu Grab na lokalitetu Tribač, gdje je vatra zahvatila površinu od 100.000 kvadratnih metara. Ostali požari u Ljubuškom bili su u mjestima Vašarovići i Orahovlje.

U općini Posušje, vatrogasci su se borili s požarom u mjestu Batin, na putu za Grude, gdje je gorjela trava na površini od oko 3.000 kvadratnih metara.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija