DF podnio zahtjev za smjenu Sanje Vlaisavljević

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine predao je u parlamentarnu proceduru zahtjev za smjenu ministrice kulture i sporta u Vladi FBiH, Sanje Vlaisavljević zbog, kako navode, skandaloznih i uvrijedljivih izjava o potrebi za rehabilitovanjem ratnih zločinaca.

“Smatramo da je na navedeni način g-đa Sanja Vlaisavljević direktno prekršila zakletvu kojom se obavezala na poštivanje Ustava FBiH i vladavine prava, da njena izjava data u medijima ispunjava propisane uvjete za postojanje osnovane sumnje da je počinila nekoliko krivičnih djela, da je povrijedila brojne žrtve zločinca Kordića i svih ostalih ratnih zločinaca namjerno stvarujući atmosferu njihove dodatne viktimizacije, beznađa i straha, te da su to razlozi nedostojnosti za dalje obavaljanje funkcije ministrice kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine”, navode iz DF-a.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79