Dijete poslao pred traktor da onemogući sjetvu

Nezapamćen slučaj se dogodio jučer oko 10:30 sati u rejonu sela Donja Dubica kod Odžaka. Kako smo iz pouzdanih izvora uspjeli saznati tamo je jedan roditelj poslao svoje maloljetno dijete da zaustavi traktor i onemogući traktoristu da nastavi vršiti sjetvu!

– Iz firme ” Poljoprivrednik” smo obavješteni da dvije nepoznate osobe, od kojih je jedna dijete, na parceli Begluci u Donjoj Dubici ometaju poslove sjetve. Naime, dijete je stalo ispred traktora i nije vozaču dopustilo da nastavi kretanje i sjetvu. Roditelj je bio udaljen 10-tak metara od djeteta i sve je to promatrao. Intervenirali smo i otkrili da je roditelj djeteta 43-godišnji Ž.S. iz sela Prud. Ubrzo se, skupa s djetetom, udaljio u nepoznatom pravcu, a mi smo o tom neobičnom događaju obavjestili Centar za socijalni rad u Odžaku s obzirom da je u pitanju i maloljetno dijete- kažu policijski izvori.

Protiv Ž.S. policija će pokrenuti prekršajni postupak pred odžačkim Odjeljenjem oraškog Općinskog suda. Problemi poljoprivrednika oko obrade zemlje s tamošnjom firmom i lokalnim vlastima u Odžaku traju već duže vrijeme,a nažalost sada su neki od poljoprivrednika u te probleme počeli uvoditi i djecu, prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79