Dijete pozitivno na koronavirus, vrtić “Poletarac“ zatvoren

U obdaništu “Poletarac” u Milićima jedno dijete pozitivno je na koronavirus, zbog čega ova predškolska ustanova neće raditi narednih sedam dana, kazala je direktorica ovog obdaništa Ljubinka Savić.

Direktorica je navela da je zaraženo dijete u obdaništu bilo posljednji put 25. februara i od tada, kada se žalilo na stomačne tegobe, nije dolazilo.

– U petak, 26. februara, u obdanište nije došlo desetoro djece, a već u ponedjeljak, 1. marta, svi su bili prisutni, izuzev djeteta koje je pozitivno na virus. Bilo je još takve djece i u osnovnoj i srednjoj školi, tako da to nismo povezali sa virusom korona, do danas kada smo iz Doma zdravlja u Milićima dobili informaciju da je dijete pozitivno virus korona, navela je.

Kako prenosi Srna, ona je dodala da pretpostavlja da je obdanište zatvoreno zbog predostrožnosti i navela da će poštovati odluku milićkog Doma zdravlja o obustavi aktivnosti u obdaništu.

– Danas je u obdanište došlo 60 od 65 upisanih mališana i svi su dobrog zdravstvenog stanja. Mi poštujemo sve epidemiološke mjere, roditelji djecu dovode do vrata obdaništa, a u ustanovu njima nije dozvoljen ulazak, naglasila je Savić.

Na ulazu u obdanište “Poletarac” postavljena su dezinfekciona sredstva, zaposleni nose maske i redovno mjere temperaturu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79