Dijete teško povrijeđeno nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci

Zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima u nedjelju navečer na valpovačkom području teško je povrijeđeno dijete, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska policija.

Nesreća se dogodila u vikend naselju kod Ladimirevaca, u nedjelju oko 23 sata, kada je prilikom nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima djetetu eksplodirala petarda u ruci, uslijed čega je došlo do povrede šake, javlja Hina.

Dijete je hitno prevezeno u osječki Klinički bolnički centar, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede, kažu u policiji.

Da su petarde s razlogom zabranjene, potvrdilo je, nažalost, još jedno ozljeđivanje djeteta u novogodišnjoj noći. Nesreća se dogodila sat vremena prije ponoći, u vikend naselju kod Ladimirevaca, nadaleko od Osijeka.

” Prilikom nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvima djetetu je eksplodirala petarda u ruci uslijed čega je došlo do ozljede šake. Dijete je hitno prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede”, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Inače, policijai ove godine provodi akciju ‘Mir i dobro’ i potiču građane na suzdržavanje od korištenja pirotehničkih sredstava čime se uvelike mogu spriječiti tragične posljedice. “Ako ipak koristite pirotehniku, obavezno pročitajte i pridržavajte se uputa proizvođača za sigurno rukovanje. Izbjegavajte korištenje pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorima i tamo gdje se okuplja veći broj građana.

Ne koristite pirotehnička sredstva u prostorima gdje se nalaze eksplozivna i lakozapaljiva sredstva, ne bacajte pirotehnička sredstva ispod ili na vozila, na balkone ili ispod stakla, ne koristite pirotehnička sredstva pod utjecajem alkohola, ne bacajte pirotehnička sredstva u zonama gdje se nalaze kućni ljubimci i druge životinje, ne pokušavajte ponovno aktivirati pirotehničko sredstvo koje je zatajilo”, neki su od savjeta policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79