Diler (39) iz Travnika u kući krio speed, uhapšen je

Diler (39) iz Travnika u kući krio speed, uhapšen je


Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobanskog kantona (MUP SBK), tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave (PU) Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK uspješno su realizovali još jednu akciju u kojoj su zaplijenili drogu te uhapsili dilera.

Riječ je o S. M. (39) iz Travnika.

Radi se o nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga.

Akcija je počela u subotu, 27. jula u ranim jutarnjim satima, a izvedena je u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom. Na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, mjestu Ilovača kod Travnika izvršen je pretres porodične kuće koju koristi S. M.

POGLEDAJ GALERIJU

– Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina praškaste materije za koju se za koju se sumnja da je opojna droga speed, municija, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saoopćeno iz MUP-a SBK.

U saopćenju se dodaje da će ovakve i slične aktivnosti policajci nastaviti i u narednom periodu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija