Dio Sarajeva dobija novi izgled, pored Lidla gradit će se kružni tok

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo donio je odluku o izboru kompanije koja će graditi kružni tok na spoju ulica Džemala Bijedića i Ive Andrića, te IX transverzale čija je gradnja u toku, izvještva BiznisInfo.

Ugovor je dodijeljen domaćoj kompaniji Bosman Sarajevo koja je ponudila cijenu od oko 2 miliona KM. Bosman je na natjecanju dobio posao ispred austrijskog Strabaga koji je također aplicirao na tender.

Strabagova ponuda je prevazilazila planirana sredstva za gradnju kružnog toka.

Inače, ovaj dio Sarajeva će uskoro poprimiti potpuno drugačiji izgled. Kružni tok će se, naime, graditi tik uz prostor gdje se, kako su to nedavno izvijestili mediji, planira gradnja prvog objekta njemačke kompanije Lidl u Sarajevu.

Uz to, bit će dovršena i izgradnja IX transverzale koja će biti spoj sa ulicom Safeta Zajke i prigradskim naseljima s te strane. Podsjetimo da je sama ulica Džemala Bijedića proširena nedavno te da je izgrađen još jedan kružni tok kod novog Bingo City Centra.

Uz moderne saobraćajnice, kružne tokove, Bingov centar koji stalno uvodi nove sadržaje i Lidl, ovaj dio grada koji je nekada bio zapušten, sada će postati jedno od gradskih središta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79