Direktor pijaca Sarajevo o požaru: Određena fizička lica došla su do vlasništva ove lokacije, dešavaju se jako čudne stvari

Požar koji je juče izbio na pijaci Kvadrant u sarajevskom naselju Otoka, izazvao je ogromnu materijalnu štetu.

Okolnosti požara se još uvijek utvrđuju, odnosno, još uvijek se ne zna šta je pravi uzrok požara.

Direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović jutros je za N1 televiziju iznio šokantne informacije koje će uznemiriti javnost.

Naime, direktor je potvrdio da su neka lica došla do vlasništva lokacije na kojoj se nalazi pijaca, a posljednjih nekoliko godina im se dešavaju neke čudne stvari.

“Na ovoj pijaci je bilo 55 korisnika. Ukoliko uzmemo u obzir i članove porodica koje su tu radile, to je nekih stotinjak porodica kojima je pričinjena šteta. Prema prvim informacijama kojima raspolažemo izgorjelo je 80 posto, dok onih 20 posto što nije izgorjelo je neiskoristiva roba. Šteta iznosi čak nekoliko miliona. U boksu C 26 je krenuo požar, naš uposlenik je pokušao vatrogasnim aparatima ugasiti požar, ali on se strahovitom brzinom širio da nije bilo moguće zaustaviti”, pojasnio je Terović.

“Ova pijaca je alternativa lokacija. Mi smo od 1998. godine na ovoj lokaciji, posljednjih pet godina su se dešavale jako čudne stvari. Određena fizička lica došla su do vlasništva ove lokacije. Duboko vjerujem da nisu ljudi spremni i na ovakvu aktivnost da bi ljude istjerali sa tržnice”.

Direktor navodi da preduzeće Tržnice-pijace Sarajevo nije mjesecima dobijao račune za električnu energiju.

“Računi su prebačeni na fizičko lice. Obratili smo se i Ferku i nakon četiri mjeseca vratili smo da smo pretplatnici korištenja električne energije. Kako su to uradili to trebaju ispitati nadležni organi. Vodimo borbu sa našim korisnicima za spašavanje ove parcele, ovo je imovina KS i treba sačuvati je od takvih radnji. Neshvatljivo mi je da to nema veze sa ovim. Sve je pod čudnim okolnostima”, kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79