Direktor vršio nezakonite uplate i tako “zaradio” više od 50.000 KM

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba, tačnije, direktor i ovlaštena osoba za raspolaganje novčanim sredstvima privrednog društva „Macline“ Sarajevo, vršio nezakonite uplate na račun Agencije za posredovanje u zapošljavanju „Leading“ za fiktivan angažman studenata

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) potvrdio je još jednu optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) u predmetu “Zadruga”, ovaj put protiv Maglena Stipčevića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba, tačnije, direktor i ovlaštena osoba za raspolaganje novčanim sredstvima privrednog društva „Macline“ Sarajevo, vršio nezakonite uplate na račun Agencije za posredovanje u zapošljavanju „Leading“ za fiktivan angažman studenata, objavljeno je na skužbenoj stranici Tužilaštva KS.

Kako se u optužnici navodi, novac uplaćen na račun spomenute agencije, ranije optuženi Enisa i Sanel Đalić podizali su u gotovini i umanjen za proviziju, putem posrednika, predavali optuženom Stipčeviću.

– Optuženi je na taj način privrednom društvu „Macline“ pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 50.335,06 KM i za taj iznos oštetio budžete i vanbudžetske fondove u Federaciji BiH, te je postupajuća tužiteljica predložila Sudu oduzimanje spomenute imovinske koristi – navode iz Tužilaštva KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79