Direktorica vrtića se izvinula roditeljima čija beba je zadobila 14 ugriza

Direktorica vrtića se izvinula roditeljima čija beba je zadobila 14 ugriza


Roditelji ogorčeni: “Beba iz sarajevskog vrtića izašla sa 14 ugriza” – PU Vrtić “Bonum – Skriveno Blago”

Roditelji jednog jednogodišnjeg djeteta izrazili su svoje nezadovoljstvo i ogorčenje nakon što im je dijete vraćeno iz vrtića sa čak 14 ugriza koje mu je nanijelo drugo dijete. Incident se dogodio u jednom sarajevskom vrtiću, a roditelji tvrde da je osoblje vrtića pokazalo ozbiljan nemar piše Crna-Hronika.

(FOTO) Roditelji ogorčeni: “Beba iz sarajevskog vrtića izašla sa 14 ugriza”

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je sa ocem Maidom Bejziće koji kaže da je sve prijavio policiji, inspekciji i ministarstvu.

Smatram da se ovo desilo danas nama, a već sutra, za sedmicu ili mjesec, može da se desi bilo kojem roditelju i djetetu, nažalost sa puno gorim ishodom i vjerujem da se možda upravo to i dešava, baš u ovom trenutku, ali jako veliki broj roditelja je prisiljen da šuti o tome iz raznih razloga.

Ono što je za nas sramno, da nismo uopšte bili obaviješteni o povredama a i kada sam došao po dijete u vrtić, teta mi je samo rekla da je moju kćerku jedna djevojčica “ugrizla” .Da stvar bude gora, djevojčici koja je taj dan došla u haljinici bez rukava, obukli su majicu kratkih rukava kako bi se prekrile ostale povrede, koje smo nažalost tek primjetili po povratku kući.

Od jednog ugriza, mi smo pronašli još 13 drugih ugriza, koji su se nalazili na lijevoj i desnoj podlaktici, ramenima i djelu leđa što je bilo 14 ugriza ukupno.

Nismo željeli kao roditelji da prenaglimo, dok ne obavimo razgovor sa direktoricom i tetom koja je bila zadužena taj dan na smjeni, koja je između ostalog teta na zamjeni, jer je jedna od stalno zaposlenih teta na odmoru, te se sama u periodu od 14 sati do 17:30, trebala brinuti o oko 16 djece koja su bila taj dan.

“Jedna teta na 16 djece”

Ono što nas je šokiralo jeste da nismo dobili nikakav advekatan odgovor, čak šta više, rečeno nam je da radnik koji radi na održavanju, je morao “reagovati”, jer je jedno dijete konstantno plakalo, u ovom slučaju moja kćerka, te je tražio od direktorice ustanove koja je bila u prostorijama da provjeri o čemu se radi, što je jedan veliki apsurd, jer u trenutku kada se ovo desavalo, ne samo moje, već i sva druga djeca su bila bez nadzora.

POGLEDAJ GALERIJU

Povodom ovog događaja novinari Klix-a obratili su se i upravi vrtića Bonum – Skriveno blago. Direktorica Azra Baščelija kazala je da osoblje ovog vrtića izražava duboko žaljenje zbog nenamjernog incidenta te dodaje da ima puno razumijevanje za reakciju i brigu roditelja djevojčice.

“Uime svih uposlenih upućujemo iskreno izvinjenje roditeljima uz nadu da će i oni iskazati razumijevanje prema uposlenicima Bonuma, jer je ovo prvi incident ove vrste u toku desetogodišnjeg rada i nije produkt nemara ili neznanja.

Ovom prilikom želimo istaknuti da je djetetu pružena adekvatna i stručna prva pomoć”, navodi Baščelija.

Kaže da su svjesni vlastite odgovornosti i stoje na raspolaganju svim nadležnim institucijama da se slučaj ispravno rasvijetli do kraja.

“Pri tome sve odgovorne za ispravno informisanje javnosti molimo da imaju u vidu činjenicu da je djevojčicu povrijedilo drugo dijete, a ne odrasla osoba, te da su dječije reakcije često nepredvidive I da se ne mogu uvijek preduprijediti. Imajući to u vidu nadamo se da se neće nepotrebno stvarati atmosfera javnog linča dok se sve okolnosti ne rasvijetle do kraja i nadležne institucije ne daju svoj konačni sud.

Mi ćemo i dalje čuvati dignitet naših uposlenika i reputaciju naše ustanove njegovanjem pozitivnih pedagoških praksi u radu sa djecom i građenjem povjerenja sa roditeljima djece koja pohađaju naš vrtić”, kaže nam Baščelija


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija