Disciplinska tužba protiv sutkinje iz Gradačca Lejle Numanović

Disciplinska tužba protiv sutkinje iz Gradačca Lejle Numanović


Iako su pojedini mediji danas objavili vijest da je Ured disciplinskog tužioca VSTV-a podnio disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekrašaja “nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti”, riječ je o informaciji staroj više od dva mjeseca.

Podsjećamo, sutkinja Lejla Numanović odbila je zahtjev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

Službena zabilješka

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović te službene zabilješke pripadnika MUP-a TK, odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Lejla Numanović je rješenje o odbijanju mjera poslala Nerminu Sulejmanoviću

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje, o čemu je “Avaz” detaljno pisao.

Tada je u dijelu obrazloženja o rješenju u kojem je bio iskopiran dio rješenja druge osobe.
Materijalna greška

Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavilo ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Samir Pamuković: Nizama mi je rekla “ako predmet dođe kod jedne sutkinje ništa od toga, da ona sarađuje s Nerminom”

Sutkinja je to pravdala materijalnom greškom, koju je, navodno, odmah ispravila. Također, ona se u prijavi pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija