Djeca 3. razreda škole u Zenici svaka 3 mjeseca dobiju novu učiteljicu: Od januara dolazi i 11.?

Redakciji Crne Hronike javili su se roditelji jednog razreda iz Osnovne škole ,,Mak Dizdar” u Zenici.

U pismu obraćanja medijima, roditelji djece koja pohađaju 3. razred ove škole u Zenici ogorčeni su što se njihovoj djeci svaka tri mjeseca mijenja učiteljica, pa su njihovu djecu do sada vodile deset učiteljica.

Sa dopisom su se roditelji javili Ministarstvu obrazovanja ZDK, a ministar Kozlić je proceduru žalbe proslijedio direktorici osnovne škole, koja povodom ove žalbe nije učinila ništa da riješi problem svojih učenika.

Roditelji su poslali novu žalbu prema resornom ministarstvu, a za naš portal su potvrdili kako su spremni da djecu ne šalju u školu ili da ih upišu u drugu najbližu osnovnu školu.

U nastavku vam prenosimo njihovo pismo:

,,Poštovani,

Obracamo Vam se sa zeljom da javno objavite probleme sa kojima se susrecu roditelji ucenika III b OS “Mak Dizdar” u Zenici.

Naime, vec tri godine se susrecemo sa problemom koji se tice ucestale promjene uciteljice pomenutog odjeljenja. Svaka tri mjeseca nasa djeca su primorana upoznavati se i navikavati na novu uciteljicu, sto je, kako za djecu, tako i za nas roditelje izuzetan stres.

Obracali smo se i uvazenom ministru Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, gdinu Spahiji Kozlicu te direktorici pomenute skole, kod koje i ne nailazimo na razumijevanje.

U konacnici, sve sto zelimo jeste da nova uciteljica, koja bi trebala biti primljena u radni odnos u januaru naredne godine, ostane tu duze od par mjeseci te izvede nasu djecu do 5.razreda.

U suprotnim, mi roditelji bit cemo primorani ana drugaciji nacin borbe za nasa prava, ukljucujuci i obustavu slanja djece na nastavu ili upisivanje djece u drugu skolu.

S postovanjem!

Roditelji ucenika III b OS “Mak Dizdar” u Zenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79