Dječak (8) preminuo od korone: Mališan izgubio bitku sa virusom u KC Niš

Dječak D. P. (9) iz mesta Džep, opština Vladičin Han, preminuo je noćas od posljedica koronavirusa, potvrdila je dr. Emilija Golubović direktorka Klinike za dječije interne bolesti iz KC NIš.

Podsjećanja radi, dječak je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene Sars CoV 2 infekcije.

Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dječije interne bolesti, stavljen na aparat za mehaničku ventilaciju (respirator) i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25.04.2021 – rečeno je u KC Niš.

U toku noći 26. aprila došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primjenjene su sve mjere reanimacije. Nažalost, pacijent nije na njih odreagovao. Inače, dječak je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i prije infekcije koronom, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinjele konačnom ishodu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79