“Dječak leptir” iz Mostara ima životnu želju, uslikat se sa Cristianom Ronaldom

Faris Nožić, 16-godišnji tinejdžer iz Bosne i Hercegovine, koji boluje od bulozne epidermolize i kod kojeg su prsti bili spojeni zbog bolesti te nije mogao koristiti ruke, uspješno je operisan u turskom gradu Sanliurfi.

Bulozna epidermoliza je vrlo rijetka i teška genetska bolest koju karakterizira jaka osjetljivost kože, a u nekih oboljelih i sluznica, sa stvaranjem mjehura i rana. Koža je osjetljiva na najmanji pritisak, trljanje i dodir, pa vrlo lako nastaju bolne rane poput opeklina.

“Dugo nisam mogao da koristim ruke, majka mi je uglavnom pomagala. Veoma sam sretan što ću ponovo koristiti svoje ruke. Zahvaljujem se svima ovdje”, rekao je ovaj tinejdžer.

“Ja sam Faris iz Mostara imam 18 godina i bolujem od bolesti epirdemoliza buloza simlex -djeca leptir i stvarno ali godinama i sve pokušavam a najveća želja da se uslikam s Ronaldom.

To želim više od svega. Ukoliko ima neko da mi ispuni tu želja bio bih zahvalan da mi se jave na broj telefona: 061 444 210

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79