Dječak skoro ostao bez vida zbog igračke koju sva djeca koriste

Eden Strong, majka troje djece, objavom na Facebooku zabrinula je mnoge roditelje.

Naime, kako je napisala, njen sin je zamalo ostao bez vida i to zbog igranja s igračkom za kupanje. Istaknula je da je i ranije bila svjesna koliko se lako plijesan nakuplja u igračkama za kupanje i zato se uvijek trudila istisnuti vodu iz njih nakon korištenja.

Eden nije znala da se unutar igračaka još uvijek mogu razviti bakterije jer su rijetko kad potpuno suhe.

Tako je ranije ove godine dječakova dadilja rekla da se maleni Baylor pošpricao u oko igrajući se jednom od tih igračaka. U početku mama nije stvarala paniku jer mu je oko bilo samo malo crveno i nije mogla vidjeti plijesan u igračkama.

Zaključila sam da je to jednostavno iziritirano vodom ili možda pritiskom vode pa nisam puno razmišljala o tome – napisala je u svojoj objavi na Facebooku.
Zabrinuli su se kada je dječakovo oko postalo još crvenije pa ga je Edenin suprug odveo u bolnicu jer su se bojali da mu se razvio konjunktivitis. Ljekar je potvrdio njihovu pretpostavku, dao im je kapi, međutim, tokom noći Baylorovo stanje se jako pogoršalo.

Ispostavilo se da je dijete dobilo celulitis. Dobio je antibiotike i morao se napraviti CT kako bi se provjerilo da mu nije oštećena mrežnica.

Sljedeća je sedmica bila prilično zastrašujuća. Imao je teški celulitis koji mu se na kraju proširio niz lice i na oba oka. Upozorili su me da bi mogao izgubiti vid na oku koje je bilo u lošijem stanju, ali na kraju, hvala Bogu, njegove su oči ozdravile – napisala je majka
Pozivajući druge roditelje da ne čine istu pogrešku, Eden je dodala: “Igračke za kadu? Bacite ih! Ne možete ih očistiti, jednostavno ne možete.”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79