Djevojčica brala cvijeće, završila u hitnoj: Ima opekotine zbog biljke koja je registrovana i u BiH

Trogodišnja djevojčica iz Škotske zadobila je opekotine dok je bezbrižno brala cvijeće. Biljka koja je ličila na predivan bijeli cvijet, zapravo je bila otrovnica, koja je poznata kao svinjski korov i izaziva alergije.

Njena mama Catlyn kaže da je djevojčica neprestano jecala i plakala, a bolovi nisu prestajali dok doktori nisu sanirali opekotine i djetetu dali terapiju.

– Nije znala šta je dodirnula. Zapravo, nije imala nikakvu reakciju dva dana, a onda je počela da se žali na bolove u rukama, a onda se pojavilo i crvenilo – ispričala je ova mama.

Međutim, žena je mislila da je samo iritacija kože u pitanju, ali se uvjerila u suprotno kada joj se kćerka probudila sa plikovima na rukama.

– Plakala je i zapitkivala šta joj je sa rukama. Bila je uplašena, a ja sam se osjećala krivom – prisjeća se mama ove trogodišnje djevojčice.

U bolnici je dobila lijekove za bolove, a njena majka je kontaktirala lokalne vlasti kako bi upozorili druge roditelje da budu oprezni dok se njihova djeca igraju u prirodi.

U Bosni i Hercegovini ova biljka je zabilježena u okolici Sarajeva, a utvrđeno je kako se ovdje nalazi vjerovatno već od 2007. godine.

Možete je prepoznati po izgledu, jer njena visina može dostići čak tri metra. Ova biljka izaziva dermatitis, a koža poslije kontakta sa njom izgleda kao da ste se opekli.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79