Djevojčice pretukle drugaricu zato što se poljubila u obraz sa momkom

Istražni organi u Vranju rade na slučaju vršnjačkog nasilja u ovom gradu. Policija je obavjestila Više javno tužilaštvo o događaju kada se jedna maloljetnica našla na meti drugih, zbog čega je morala da potraži ljekarsku pomoć.

U Tužilaštvu je potvrđeno da je naloženo policiji prikupljanje izvještaja i ljekarske dokumentacije,prenosi Nova.rs.

Majka pretučene djevojčice ispričala je da su joj djevojke prijetile preko Instagrama prije nego što su je pretukle.

– Dijete mi je došlo iz Beograda na raspust jer tamo ide u školu. Sa drugaricama i drugovima je sjedila u kafiću, sa njima u društvu je bio i bivši dečko jedne od tih djevojaka. On je prije nego što im se pridružio prišao i poljubio moju djevojčicu u obraz i onda su nju napale dvije djevojke. Udarale je sa leđa, šutirale po stomaku, čupale je – priča majka djevojčice.

Ona kaže da su ustali svi da odbrane djevojku, ali da je uprkos tome dijete povređeno i istraumirano.

– Jedna od tih djevojčica uzela je nož pa je neko od prisutnih uhvatio za ruku i oduzeo joj. Nevjerovatno je sve to. Došla je hitna pomoć, gazda kafića je problematične djevojke izbacio, ali sve to je nebitno kad se ovako nešto desi – priča uznemirena majka.

Ova žena kaže da će istrajati u tome da djevojke koje su pretukle njenu petnaestogodišnju kćerku odgovaraju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79