Do ranih jutarnjih sati vršena evakuacija ukupno 411 ljudi, jutros nastavljena potraga za nestalim

Do ranih jutarnjih sati vršena evakuacija ukupno 411 ljudi, jutros nastavljena potraga za nestalim


Potraga za nestalim osobama u poplavama i odronima nastavljena je i danas na području Buturović Polja i ostalih mjesta u slivu rijeke Neretvice, saopćio je jutros Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Sva teška mehanizacija trenutno je usmjerena na čišćenje lokalnih cesta. Probijaju nanose na cestama, a istovremeno traju popravke na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži, javlja Fena.

Redovno se vrši distribucija lijekova, hrane, odjeće, higijene i svih drugih neophodnih potrepština ugroženom stanovništvu.

Nakon naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK i u skladu s naredbom Gradskog štaba civilne zaštite Grada Konjica do 3.43 sati s područja grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom evakuirano je 330 osoba.

Ukupno je do sada evakuirano 411 osoba.

I danas su od ranih jutarnjih sati specijalistički spasilački timovi nastavili potragu za stradalima na području Jablanice. Nastavljeno je probijanje nanosa na putevima kao i popravke na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

Tokom noći ugroženo stanovništvo evakuirano je u sportsku dvoranu (devet osoba), privatni objekt Grabovac (24 osobe), starački dom (dvije nepokretne osobe), dok je ostalo stanovništvo smješteno kod rodbine prijatelja i poznanika.

Putne komunikacije na području Općine Jablanica s pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama, radi se na čišćenju puteva.

Snabdijevanje električnom energijom pojedinih područja općine još je u prekidu. Radi se na otklanjanju kvarova sa snadijevanjem vodom. Mobilna i fiksna telefonija je na pojedinim mjestima u prekidu.

Službe nadležne za cestovni promet i dalje rade na području Drežnice, gdje su cestovni pravci pročišćeni osim na dijelu ceste prema Divoj Grabovici. Snabdijevanje električnom energijom i telefonskim vezama je uredna. Voda i dalje nije za konzumaciju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija