Dobija li Zeničko-dobojski kanton novu modernu bolnicu?

Dobija li Zeničko-dobojski kanton novu modernu bolnicu?


Vlada Zeničko-dobojskog kantona pod vodstvom premijera Nezira Pivića usvojila je niz važnih odluka na današnjem zasjedanju, uključujući i formiranje tima za implementaciju Projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica.

Premijer Pivić ističe da je izgradnja moderne bolnice prioritet, te da će tim krenuti u konkretne aktivnosti kako bi pripremili projektne dokumentacije i osigurali finansijska sredstva za ovaj ključni projekat.

“Smatram to najvećim projektom ove vlade ZDK i vjerujem da ćemo u nekim razumnim rokovima uspjeti završiti ovaj važan objekat za sve građane ZDK”, izjavio je Pivić.

Planira se da nova bolnica bude potpuno opremljena, a premijer navodi da se očekuje da će izgradnja koštati između 250 i 300 miliona KM.

Osim toga, Vlada je izdvojila dodatna sredstva za podršku izgradnji Islamskog centra, Gradske gasulhane, te za dovršetak izgradnje džamije u Nemili.

Također, podrška je pružena i Pravoslavnoj crkvi i Katoličkoj crkvi za njihove projekte u kantonu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija