Nove pozicije u Vijeću ministara BiH: Šefovi kabineta za zamjenike predsjedavajuće

Nedavna odluka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine donijela je novo organizacijsko uređenje u kabinetima zamjenika predsjedavajuće, dodjeljujući im šefove kabineta.

Ova odluka, objavljena nedavno u Službenom listu Bosne i Hercegovine, dodaje dva nova radna mjesta u usporedbi s prethodnom odlukom iz 2015. godine.

Prema novoj odluci, zamjenici predsjedavajuće Vijeća ministara BiH sada imaju zasebne urede, svaki s po jednim šefom kabineta, koje sami imenuju. Ti šefovi kabineta, zajedno s jednim savjetnikom, obavljaju svoje dužnosti u kabinetima ministarstava iz kojih dolaze zamjenici predsjedavajućeg.

U ovom mandatu, zamjenici predsjedavajuće Vijeća ministara BiH su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Osnovna plaća šefova kabineta i savjetnika obračunava se na osnovu platnog razreda i koeficijenta utvrđenog za šefa ureda i savjetnike predsjedavajućeg Vijeća ministara. Šefovi kabineta mogu očekivati osnovnu plaću od oko 3.660 KM, što je značajno više od plaće šefova kabineta ministara u Vijeću ministara.

Osim toga, savjetnici zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara imat će osnovnu plaću od oko 2.700 KM, što je značajna razlika u odnosu na plaće savjetnika ministara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79