Dobra vijest za sve koji putuju: Od 1. jula kroz tunel Crnaja vozila saobraćati dvosmjerno

Iz JP Ceste FBiH najavljeno je da će od 1. jula kroz tunel Crnaja vozila saobraćati dvosmjerno, što znači da će se olakšati protoksaobraćaja i smanjiti duge kolone koje su zabilježene proteklog vikenda.

Dvosmjerni saobraćaj će biti omogućen od 1. jula, svakog dana od pet ujutru do 20 sati.

“Izvođači radova su nas uvjerili da do kraja lipnja, uz sadašnji naizmjenični režim prometa kroz tunel, mogu završiti betoniranje podnožnog svoda, gdje se zbog loših geoloških uvjeta u srednjem dijelu tunela moralo raditi dodatno ojačanje sa mikrosipovima što je uticalo na prolongiranje završetka ove faze rada. S druge strane, od 1. srpnja pustit ćemo potpuno, znači dvosmerno, promet kroz tunel svakog dana od pet do 20 sati, čime će se spriječiti zadržavanje i zastoji pred tunelom, ne samo u ključnim mjesecima turističke sezone, kada se i očekuje najveći promet na ovoj magistralnoj cesti, već i nakon tog perioda”, rekao je direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić.

Od 1. jula, samo u razdoblju od 20 sati navečer do pet ujutro, saobraćaj bi se kroz tunel odvijao jednom trakom naizmjenično, kako si se izvodili preostali radovi na rekonstrukciji tunela, piše Večernji.ba.

Ovakav, brži režim saobraćaja kroz tunel zadržao bi se sve do završetka radova, odnosno do izgradnje kratkih mostova prije tunela sa obje strane.

“Smatramo da je ovo dobra informacija za sve koji koriste ovaj putni pravac, jer znači da nakon 30. lipnja više uopće neće biti ograničenja prometa u dnevnim satima. Prvobitno je bilo planirano da se naizmjenični režim prometa vrati nakon ljetnih mjeseci. Produžetkom trenutnih radova do kraja lipnja, omogućit ćemo nesmetan promet i u ostatku perioda do završetka rekonstrukcije tunela”, rekao je Pravdić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79