Dodik: Ako Tegeltija ne bude imenovan, sjednica neće biti saga, nego farsa

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da predstojeća sjednica Predsjedništva BiH, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, više neće biti saga, nego farsa.

Dodik je rekao novinarima u Stričićima da on ne pravi nikakvu sagu.

On je naveo da je nova sjednica Predsjedništva BiH zakazana zato što su prethodno, u skladu sa zakonom, obavljene provjere u Agenciji za istrage i zaštitu BiH i Centralnoj izbornoj komisiji u vezi s Tegeltijom, gdje je rečeno da nema nikakvih smetnji da bude kandidiran za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Dodik je potvrdio da će prisustvovati sjednici Predsjedništva BiH, ali da ništa drugo ne može reći.

Podsjetimo, na Dodikov zahtjev, za utorak, 27. avgust, zakazana je vanredna sjednica Predsjedništva BiH, s jednom tačkom dnevnog reda – imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara, utvrdila je da Tegeltija ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom.

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u petak je završila provjeru istinitosti informacija koje je Tegeltija naveo na obrascu izjave CIK-a i izvještaj o tome uputila Predsjedništvu.

Dodik je, zajedno s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom, prisustvovao Kočićevom zboru na Manjači, ustvrdivši da ponovo čita knjige tog pisca i da “uviđa da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila, već samo ličnosti”.

Kazao je i da “niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije”…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments