Dodik: Bošnjaci od BiH prave islamsku državu

Dodik: Bošnjaci od BiH prave islamsku državu


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska trideset godina davala šansu BiH i da su Bošnjaci trideset godina samo nastojali da unište Srpsku i da od BiH naprave islamsku državu.

“Ako je Zapad sve vrijeme okretao glavu od te činjenice, vjerujem da će poslije istupa Zukana Heleza konačno progledati”, naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

Dodik kaže da “koliki god cirkusant bio Helez, njegove posljednje prijetnje upućene Srbima i Republici Srpskoj govore kakvu su sudbinu bošnjački političari namijenili Srbima”.

“Davno je rečeno – “što trijezan misli, to pijan govori”, a Helez je sve rekao. Njegova ratnohuškačka, šovinistička retorika, mržnja prema svemu srpskom, kulminacija je destruktivne bošnjačke politike”, istakao je Dodik.

On je naglasio da su prijetnje ratom i uništenje Srba vrhunac kršenja Dejtonskog sporazuma i najveća prijetnja miru od njegovog potpisivanja do danas.

Dodik kaže da “kao što je Alija Izetbegović 1992. na pruženu ruku Srbije odgovorio ratom, tako i danas Helez na poruke mira, tolerancije, saradnje Srbije i Republike Srpske odgovara prizivanjem rata”.

“Sramota je ćutanje Murphyja, Schmidta i ostalih, uvijek spremnih da reaguju na sve. Sramota je ćutanje političara iz Sarajeva. Mi na ovo nećemo ćutati”, poručio je predsjednik Republike Srpske.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija