Dodik brani firmu iz Laktaša koja isporučuje kisik na UKC RS-a: “Stanivuković diže paniku, to je zločin protiv čovjeka”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik osvrnuo se na jučerašnje optužbe gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića u kojima on tvrdi da kisik koji dolazi na banjalučki Univerzitetski klinički centar (UKC) nije medicinski i da ga proizvodi i distribuira firma iz Laktaša koja nema dozvolu za to.

Dodik je ustvrdio da gradonačelnik Banje Luke pokušava napraviti situaciju haosa služeći se neistinama protiv “ozbiljnih ljudi i ustanova”.

“To je zločin protiv čovjeka to što on tvrdi, tako olako dižući paniku, za šta nema nikakvog osnova i razloga. Dakle, taj posao koji je urađen, potpuno sam siguran da je perfektan. Sjećam se koliko smo se borili da firma koja to u RS-u proizvodi i plasira bude jedna ozbiljna evropska kompanija, a on je i toj kompaniji nanio ozbiljno zlo neistinitim tvrdnjama”, rekao je Dodik na jvanom servisu RS.

Dodik je ponovio da opozicija u ovom entitetu stalno pokušava napraviti situaciju haosa.

“Nisam umoran, spremam se za političku borbu, ali je veoma teško boriti se s glupostima. Taj gradonačelnik je dužan da tim zdravstvenim radnicima, prema budžetu koji je usvojen, isplati određeni iznos kao dio zahvalnosti grada, a on im još podvaljuje ovakvu vrstu priče “, rekao je Dodik.

Podsjećamo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je jučer da se na UKC-u Banja Luka od početka pandemije do danas odvija najveća kriminalna afera svih vremena.

On je rekao da ima saznanja da se na UKC-u RS-a isporučuje kisik koji nije medicinski, a da to radi firma koja nema licencu za to.

Prema informacijama koje je iznio Stanivuković, kisik je za UKC nabavljala firma TGT Laktaši čiji je direktor Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova RS-a.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79