Dodik: Hrvati su beznačajni jer ih Bošnjaci majoriziraju, uvjeren sam da će se BiH raspasti

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Evropske strukture funkcionišu na bazi neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja po kojem oni neće da shvate stanje u BiH, smatra predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On kaže da evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine – da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.
“Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih Bošnjaci majoriziraju i sada je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da je lično posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

“Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao učiniti nešto s tog stanovišta, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi”, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79