Dodik isprozivao Izetbegovića: Obični si prevarant i lažnjivac. SDA je uvela mafiju u obavještajni sektor

Predsjednik RS-a Milorad Dodik odgovorio je na svom Twitter profilu na optužbe da će se 70 miliona KM koje je jučer Vijeće ministara odobrilo Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) iskoristiti za kupovinu zgrade u Banja Luci od kompanije njegovog bliskog prijatelja Mila Radišića.

Dodik je optužio SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića da je izgradnja centrale UIO dogovorena prije 10 godina a da su od tada izgrađeni samo regionalni centri u Sarajevu i Mostaru, a u Banja luci ništa.

SDA: Novcem koji Trojka daje kako bi UIO BL kupila zgradu se finansira Dodikov secesionizam

Cijelu Dodikovu reakciju pročitajte u nastavku:

“SDA je uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom. Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili. A Bakir Izetbegović je običan prevarant i lažljivac na dnevnom nivou.

I juče ponovo slušam SDA, koja ponovo laže i petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UIO u Banjaluci, a u suštini “trojka” sada čisti njihove laži. Prije oko 10 godina sa SDA i Izetbegovićem dogovoreno je da se za potrebe UIO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjaluci pravi centrala UIO i regionalni centar.

Za taj posao tada je odobreno 56 miliona KM. Dio tog novca, 20 miliona KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjaluci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija.

I u Mostaru i u Sarajevu su izgradili i isplatili te regionalne centre, a osporava se samo Banjaluka. Sada SDA napada “trojku”, koja pokušava da to riješi. Stvarno treba da budete morbidni ili da budete loš čovjek bez ikakvog karaktera, kakav je Izetbegović, koji je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine”, napisao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79