Dodik joj je Bog, a Inzku je odlučila “očitati bukvicu”: Ugledajte se na Srbe iz RS-a, prošla su vremena kada…

Vulićeva je poznata po svojoj izjavi da je lider SNSD-a Milorad Dodik “za nju Bog”, a Inzku je poručila da nije zakonodavac i da ne može uslovljavati zakonodavnu vlast, te da će o pitanjima iz nadležnosti Republike Srpske odlučivati izabrani i imenovani zvaničnici sa njene teritorije

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Valentinu Incku da su „prošla vremena kada su visoki predstavnici donosili odluke kojima su se proglašavali zakoni što je pravni nikad viđeni nonsens“.

Vulićeva je poznata po svojoj izjavi da je lider SNSD-a Milorad Dodik “za nju Bog”, a Inzku je poručila da nije zakonodavac i da ne može uslovljavati zakonodavnu vlast, te da će o pitanjima iz nadležnosti Republike Srpske odlučivati izabrani i imenovani zvaničnici sa njene teritorije.

-Kao neko ko pripada budućoj generaciji, želim informisati Vas i OHR da mladi ne smiju zaboraviti prošlost već o njoj stalno govoriti i o istom informisati svoje naraštaje. Naše je da ne zaboravljamo! Republika Srpska ne smije dozvoliti da se zaboravi stradanje srpskih sinova i očeva samo zato što je to Vaš interes, gospodine Inzko, poručila je Vulićeva.

Dodala je da stanovnici Republike Srpske poštuju sve narode, spremni su za suživot što su i dokazali, jer, kako tvrdi, u Republici Srpskoj nema niti jedan incident na nacionalnoj osnovi.

Šta za Vulićevu predstavlja incident ostaće nepoznanica, budući da smo proteklih mjeseci svjedočili oslikavanju murala ratnim zločincima, puštanjem pjesama u kojima se prijeti ponavljanjem Srebrenice i provokacijama, a indirektne prijetnje non-paperima i razdruživanjem dolazile su upravo od čovjeka koji je Vulićevoj vrhovno božanstvo.

Za Srnu je dodala da bi najkorektnije bi bilo da se ugleda “na Srbe iz Republike Srpske i počnete poštovati sve narode u BiH.

-A ne ovo što činite, biti izaslanik bošnjačke, sarajevske elite čiji je cilj centralizacija BiH, poručila je Vulićeva – piše Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79