Dodik: Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva Željko Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i Bosnu i Hercegovinu za koju se, kako je kazao, navodno zalaže.

– Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Džozepom Boreljom (Josep Borrell), na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju Bosne i Hercegovine, na šta se on sada izvlači”, rekao je Dodik agenciji Srna upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Boreljom jer član Predsjedništva iz reda srpskog naroda negira genocid, državu, te priča o mirnom razlazu.

Željko Komšić: Milorad Dodik je primitivac, ali to nije ništa novo

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on “rekao istinu”, koju svi u Bosni i Hercegovini znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

– Impresivno je da Komšić drži lekcije Borelju šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za Bosnu i Hercegovinu. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli – zaključio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79