Sarajlija ogorčen jer policajci svakodneno sjede u kafiću toku radnog vremena: “I službenim vozilima blokiraju put”

Nakon pokretanja incijative od stane bivše NiP-ove zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić u kojoj želi da se policijskim službenicima zabrani posjeta ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena, oglasio se i ogorčeni Sarajlija koji tvrdi da je u više puta pisao MUP-u Kantona Sarajevo zbog problema u sarajevskom naselju M.Dvor.

Policijski odgovor pročitajte ovdje.

Kako tvrdi Senad, policijski službenici svakodnevno svoje radno vrijeme provode u obližnom ugostiteljskog objektu a kada telefonski on pozove na 122, kolege kažu da su sve jedinice na intervenciji.

Također smeta mu i nesavjesno parkiranje službenih vozila. U nastavku donosimo dopis koji je Senad poslao MUP-u Kantona Sarajevo.

Zatraženo da se policajcima u Sarajevu zabrani sjedenje u kafićima u radno vrijeme: “Nismo robovi”

“Svako jutro svjedočim da se nalaze dva ili tri nepropisno parkirana policijska automobila koja ugrožavaju djecu i ostale učesnike u saobraćaju. Naime, neposredno kod ulaza u JU OŠ Isak Samokovlija policajci MUP-a KS dok puše šisu i piju jutarnju kafu parkiraju automobile tako da se djeci onemogućavaju pristup trotoaru kako bi došli do škole i doslovno djecu i druge pješake tjeraju na cestu kojom se kreću automobili izlazući ih time velikoj opasnosti.

Ništa manju odgovornost nemaju ni policajci koji službene automobile parkiraju na privatnim parking prostorima kod UNITIC-a, jer kad ih pozivam na broj 122 i molim za neku reakciju iz nadležnosti policije odgovor je da se strpim jer nema slobodnih policajaca, svi su na intervencijama. Oni su tada na intervenciji u šisa baru pored osnovne škole Isak Samokovlija, u kladionici, benziskoj pumpi i slično.

Molim Vas da napravite sistem u kojem policajci odgovaraju za svoje obaveze i zaslužuju platu koju primaju. Mi građani vidimo gdje je problem i smatram da ga trebate riješiti tako što ćete policiju istjerati iz šisa barova, kladionica i sličnih objekata tamo gdje im je mjesto, na ulicu, kod škola, parkova i drugdje, natjerati ih da rade svoj posao u interesu građana koji plaćaju njihov (ne)rad.

Dokazi u prilogu.

Lijep pozdrav,

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79