Pogledajte kako je Denis Bećirović dočekan u Berlinu uz najviše državne počasti

Foto: Instagram

Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, započeo je danas, 6. maja, svoju službenu posjetu Njemačkoj, gdje ga je u Berlinu uz najviše državne počasti dočekao njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

Ova posjeta označava važan trenutak u bilateralnim odnosima dviju zemalja, s obzirom na to da je Bećirovićeva agenda ispunjena značajnim sastancima, uključujući i predstojeći razgovor s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Ovaj susret ima posebno značenje jer je riječ o prvoj prilici nakon nekoliko godina da lider BiH tijekom službene posjete ima sastanke i s predsjednikom i s kancelarom Njemačke.

Ovaj događaj odražava snagu i važnost odnosa između Bosne i Hercegovine i Njemačke, najveće ekonomske sile u Europskoj uniji.

Tijekom svog boravka u Njemačkoj, Bećirović će raspravljati o ključnim pitanjima kao što su put Bosne i Hercegovine prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

Pored toga, razgovarat će se i o jačanju suradnje između dviju zemalja, što je posebno važno u kontekstu Njemačke kao zemlje potpisnice Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli dr. Denis Bećirović (@dr.denisbecirovic)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79