Načelnik Vukelić: Pljačkaši mjenjačnice su najvjerovatnije još u BiH

Načelnik Vukelić: Pljačkaši mjenjačnice su najvjerovatnije još u BiH


Načelnik banjalučke Policijske uprave Đurica Vukelić izjavio je da, prema trenutnim saznanjima, osobe koje su opljačkale mjenjačnicu u Banja Luci nisu napustile Bosnu i Hercegovinu.

“Mi smo raspisali potrage za svim izvršiocima za kojima tragamo, ali nemamo trenutno saznanja da su napustili državu. Sva naša saznanja ukazuju na to da se i dalje nalaze u BiH. S obzirom na veliku sumu novca kojom raspolažu, teško je da bi taj novac mogli iznijeti iz BiH. Naša saznanja pokazuju da su još uvijek unutar granica BiH”, rekao je Vukelić za ATV.

Jedna osoba već je uhapšena, privedena u OJT Banja Luka i smještena u pritvor, dok se 10 osoba sumnjiči da su sudjelovale u pljački. Sedam osoba se sumnjiči kao pomagači, a tri kao direktni izvršioci. Svi osumnjičeni su državljani Gruzije.

Načelnik Vukelić ističe da se na osnovu informacija i provedenih istražnih radnji ne može zaključiti da su osumnjičeni imali pomagače u BiH. Dodaje da su osumnjičeni već ranije izvršili slična krivična djela.

Istraga je otkrila da su osumnjičeni bili bez maski, što je ukazivalo na to da bi mogli biti strani državljani ili da nisu iz Banja Luke. Također, tragovi vozila korištenih prilikom pljačke i za bijeg, kao i mobilni telefoni pronađeni na trasi bijega, bili su ključni u istrazi.

Komunikacija osumnjičenih bila je na gruzijskom jeziku, a čak su i lokacije pljačke bile naznačene na istom jeziku.

Vukelić je također izjavio da postoje informacije o planiranoj pljački u Prijedoru nakon Banjaluke. Osumnjičeni su se kretali prema Prijedoru, a čak su bili u mjenjačnici u Novom Gradu, što je njihov uobičajeni modus operandi – kretanje od mjenjačnice do mjenjačnice u potrazi za povoljnim prilikama za pljačku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija