Dodik: Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu, vodi politiku svog prethodnika Đukanovića

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je Srni da je Milo Đukanović izgubio, ali se plaši da je pobijedila “njegova politika usmjerena protiv Srba”.

– Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a ne pominjenje velikog stradanja Srba u i oko Srberenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu ne oklijevajući da uvrijedi Srbe i RS. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena – istakao je Dodik.

Reagujući na izjavu Milatovića da je u Srebrenici počinjen genocid, Dodik je u izjavi Srni kazao da Jakov Milatović nikada ne bi postao pred Crne Gore bez glasova Srba i ta činjenica ga je “obavezivala na minimum obzira prema tom biračkom tijelu.”

– I dalje mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je također i manje težak protivnik za smjenu od Đukanovića. Sljedeći put kada budu glasali u Crnoj Gori Srbi bi morali znati za koga i koje politike glasaju. Jasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića – zaključio je Dodik.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79